У рамках передвиборчого туру Україною до Рівного приїхав кандидат у президенти України Петро Порошенко. Агітувати на підтримку кандидата приїхав й лідер партії «УДАР» Віталій Кличко, а також відомі українські музиканти.

Рівненський Майдан Незалежності зібрав близько трьох тисяч людей. Поблизу сцени стояли чимало активістів з прапорами партії «УДАР», а також близько 35 чоловік з прапорами «Льонокомбінату» - одного з найбільших підприємств Рівненщини, що належить екс-кандидату у народні депутати України Олегу Червонюку.

Агітаційний концерт розпочався з виступу гурту «Плач Єремії» й Тараса Чубая. Після музикантів на сцені з’явився лідер партії «УДАР» Віталій Кличко й, власне, сам кандидат у президенти Петро Порошенко. Кличко наголосив, що вирішив об’єднати зусилля із Порошенком в інтересах держави й щоб об’єднати країну.

Петро Порошенко відзначив, що наразі чи не найголовнішим є питання безпеки й територіальної цілісності держави.«Ми заберемо з вулиць міст і селищ озброєних людей, ми наведемо порядок на вулицях України, - заявив кандидат у президенти України Петро Порошенко. – В країні буде спокій і впевненість, наша влада буде твердою і міцною, і буде народною. Народ буде визначати як влада має діяти».

Відзначив Петро Порошенко й той факт, що Україні необхідна адміністративна реформа. Зокрема, він висловився за надання більших прав місцевим громадам, проте із збереженням впливу президентської влади на їх рішення.

«Конституція, яка буде нами запропонована, визначить, що всі гроші, які збираються в Рівному, мають залишатися в Рівному, - сказав Петро Порошенко. - Хто краще працює – має краще жити. Депутати місцевих рад матимуть право самі визначати, що будувати – школу, дитячий садок, лікарню чи дорогу. Але коли збільшаться права – збільшиться й відповідальність. Будуть проведені й місцеві вибори. Буде жорстка вертикаль президентської влади у вигляді префектів, які матимуть право зупиняти незаконні і злочинні рішення місцевих рад, якщо вони будуть прийняті. Якщо злочинні рішення й далі прийматимуться – президент матиме право розпустити місцеву раду і надати право людям обрати нову. Не буде більше місця корупції на українській землі! Все буде прозоро, все буде чесно!»

Щодо економіки, Петро Порошенко також додав, що необхідно повернути курс валюти до економічно обґрунтованого рівня, зменшити податковий тиск на підприємців, підписати економічну частину угоди з ЄС й забезпечити з 1 січня 2015 року безвізовий режим для українців.

Цікаво, що у своєму виступі Порошенко зазначив, що це – не агітація. «25 травня ми маємо всі шанси забезпечити Україні перемогу уже в першому турі, говорить Петро Порошенко. - Ця влада вже 1 червня може навести порядок на Півдні та Сході. Тут насправді відбувається не президентській мітинг, ніяка не агітація за Президента. Йде формування єдиної, нової, відповідальної команди нової України і ми спільно будуватимемо нову, вільну, економічно сильну державу. Всім нам треба зробити мужній вчинок – прийти 25 травня на вибори, проголосувати й забезпечити нашу спільну перемогу».

По завершенні мітингу Віталій Кличко та Петро Порошенко зійшли зі сцени, поспілкувалися з рівнянами та поїхали. Окрім Рівного, Порошенко побував також у Сарнах, Дубно та Острозі Рівненської області.

DSCN3593

DSCN3589
DSCN3588
За коментарями звертайтесь:
Анатолій Бондарчук
Координатор спостереження ОПОРИ у Рівненській області
(096)9187408
Олександр Мельничук
Прес-секретар ОПОРИ у Рівненській області
(097)7190910