У суботу 12 квітня 2014 року у районному центрі Глухів (входить в округ № 161 з центром у м. Шостка) з’явилися листівки без вихідних даних формату А4, роздруковані у поганій якості на звичайному лазерному принтері, які можна розцінити як чорний піар проти кандидата на посаду Президента України  Петра Порошенка.

На листівках зображені народний депутат від Партії регіонів Андрій Деркач та колишній нардеп від «Батьківщини», а нині - голова Сумської обласної державної адміністрації Володимир Шульга — обоє фото «прострелені».

poroshenko sumy

Напис на листівках: «За скільки продали Сумщину? Андрій Деркач народний депутат України Партія регіонів організовував разом з Володимиром Сівковичем розгін студентів 30 листопада 2013 + Володимир Шульга народний депутат України «Батьківщина» по сумісництву голова Сумської ОДА, особистий інтерес важливіший за людей на Майдані = ПОРОШЕНКО в Сумській області».

Листівки розклеєні та розкидані у під’їздах багатоквартирних будинків. Закон України "Про вибори Президента України" у статті 58 визначає, що передвиборна агітація - це здійснення будь-якої діяльності з метою спонукання виборців голосувати за або не голосувати за певного кандидата на пост Президента України. А згідно статті 59 ч. 3. Друковані матеріали передвиборної агітації повинні містити відомості про установу, що здійснила друк (…), їх тираж, інформацію про осіб, відповідальних за випуск, та замовника відповідних матеріалів.

Нагадаємо, що 2 квітня в Сумах пройшла акція проти призначення куратором передвиборної кампанії Петра Порошенка на Сумщині Андрія Деркача.

За коментарями звертайтесь:
Олександр Хоруженко
Координатор виборчих програм Громадянської мережі ОПОРА в Сумській області
+38 050 912 02 78
 
Ірина Стегній
Прес-секретар Громадянської мережі ОПОРА в Сумській області
+38 066 305 51 90

Довідково:

Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. 

Починаючи з березня, ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами Президента України, а також за проміжними парламентськими (83 округ) та позачерговими місцевими виборами. Організація співпрацює з 175 довготерміновими спостерігачами, які стежать за перебігом кампанії у всіх регіонах країни. У день голосування, 25 травня, до них долучаться ще 3000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.