В області триває формування виборчих штабів кандидатів у Президенти України. Окремі претенденти вже визначилися з керівниками своїх штабів.

Так, обласний виборчий штаб Сергія Тігіпка очолить Михайло Попович, колишній заступник екс-голови Закарпатської обласної адміністрації Олександра Ледиди. У 2010-му році Михайло Попович балотувався і пройшов за списками від «Сильної України» в Закарпатську обласну раду. Депутат Закарпатської обласної ради VІ скликання.

Обласний виборчий штаб Олега Тягнибока очолить голова Закарпатської обласної організації Всеукраїнського об'єднання «Свобода» Олег Куцин. У 2005–2006 рр. – перший заступник голови Тячівської райдержадміністрації. Двічі обирався депутатом Тячіської міської ради. Член Всеукраїнського об’єднання «Свобода», голова Закарпатської обласної організації. Член Політради ВО «Свобода».

Екс-голова Закарпатської обласної адміністрації, член політради Партії Регіонів Олександр Ледида очолить обласний виборчий штаб Михайла Добкіна. Олександр Ледида у 1999 до 2001 роках був заступником голови Закарпатської облдержадміністрації. Напарламентських виборах 2002 року керував районним штабом блокуВіктора Ющенка «Наша Україна». З лютого 2004 року — голова Закарпатського обласного відділенняПартії регіонів. У 2006–2007 роках — народний депутат України. З 18 березня 2010 року — Голова Закарпатської обласної державної адміністрації. 22 лютого 2014 року написав заяву про відставку. Буд Народним депутатом України 5 скликання.

Обласний виборчий штаб Дмитра Яроша очолить Олександр Сачко, координатор Закарпатського «Правого сектору». Голова обласного осередку політичної партії «Конгрес українських націоналістів», один з очільників закарпатської спортивно-патріотичної організації «Карпатська Січ».

Керівником обласного виборчого штабу Анатолія Гриценка в Закарпатті став Андрій Марусій, який 2004 році був членом територіальної виборчої комісії виборчого округу №190 (Хмельницька обл.)  від кандидата на пост Президента України Черновецького Леоніда Михайловича. У 2010 році був членом окружної виборчої комісії територіально виборчого округу №190 (Хмельницька обл.) від кандидата на пост Президента Анатолія Гриценка.

Президентською кампанією кандидата Юлії Тимошенко в області опікуватимуться одразу 12 окружних штабів, які напряму будуть підпорядковуватися Києву. На Закарпатті є 6 округів, тож на кожен припадатиме по 2 штаби. Однак імена керівників поки що невідомі.

Імена інших керівників обласних виборчих штабів поки невідомі.

Коментарі:
Володимир Феськов,
координатор громадського спостереження
за виборами Президента України
у Закарпатській області
+380 66 317 36 13 
 

Довідково:

Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з березня, ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами Президента України, а також за проміжними парламентськими (83 округ) та позачерговими місцевими виборами. Організація співпрацює з 175 довготерміновими спостерігачами, які стежать за перебігом кампанії у всіх регіонах країни. У день голосування, 25 травня, до них долучаться ще 3 000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.