Сьогодні у Вінниці спостерігачі Громадянської мережі ОПОРА зафіксували розповсюдження чорного піару проти кандидата на пост Президента України Юлії Тимошенко, висунотої ВО «Батьківщина».

Так, на стовпах було розміщено листівки такого змісту: «Прийди! Та закидай Юлю яйцями. Зека геть!». Підписано листівку «Автономними націоналістами».

Зазначимо, що завтра у Вінниці має відбутися зустріч з Юлією Тимошенко.

ОПОРА закликає кандидатів застосовувати виключно конкурентні методи боротьби протягом виборчого процесу та утриматись від чорного піару проти конкурентів.

Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з березня, ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами Президента України, а також за проміжними парламентськими (83 округ) та позачерговими місцевими виборами. Організація співпрацює з 175 довготерміновими спостерігачами, які стежать за перебігом кампанії у всіх регіонах країни. У день голосування, 25 травня, до них долучаться ще 3 000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.