Інформаційна продукція, що містить відвертий заклик до агресивних дій, була зафіксована 6 квітня в Чернігові довготерміновим спостерігачем Громадянської мережі ОПОРА. Таку листівку розміщували в спеціально відведених місцях від імені "Правого Сектора", проте з порушенням виборчого законодавства в частині розміщення необхідних реквізитів.

"Помстимося жиду та москалям за вбивство Сашка Білого", – заклик такого змісту поряд із поровокативними фотографіями Яценюка, Турчинова та Авакова є основним меседжем цієї агітаційної продукції.

Отримати офіційний коментар від керманича регіонального правого угрупування не вдалося, оскільки на цей час Владислав Литвин знаходить на вишколі.

Однак сьогодні в офіційній групі "Правого Сектора" в соціальній мережі «Вконтакте» з’явилося повідомлення, що спростовує причетність місцевих активістів до цього інформаційного викиду:

«Звісно, ми неодноразово заявляли свою позицію з приводу громадянина Авакова. Ми і надалі наполягаємо на його відставці та покаранні винних за вбивство Сашка Білого, але, розуміючи в якому стані нині знаходиться наша держава, Правий Сектор утримується від активних дій. Тому ці листівки ми розцінюємо як провокацію російської агентури, направлену на розхитування ситуації в регіоні. Ми закликаємо всіх небайдужих чернігівців виявляти та повідомляти нам про подібні випадки».

100 1431

Ольга Різенко
прес-секретар
виборчих програм Громадянської мережі ОПОРА
в Чернігівській області

 

Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.

Починаючи з березня, ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами Президента України, а також за проміжними парламентськими (83 округ) та позачерговими місцевими виборами. Організація співпрацює з 175 довготерміновими спостерігачами, які стежать за перебігом кампанії у всіх регіонах країни. У день голосування, 25 травня, до них долучаться ще 3 000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.