Тезу виборчих експертів про те, що основна війна впродовж поточного виборчого процесу розгорнеться в інформаційному полі, підтверджують чернігівські користувачі соціальних мереж. Зокрема, пропозиції співпраці на користь деяких кандидатів надходять в популярній серед молоді соціальній мережі «Вконтакте», повідомляє Громадянська мепрежа ОПОРА.

Маловідомі роботодавці звертаються до впевнених користувачів Інтернету з пропозицією «вийти на новий рівень професіонального розвитку». Суть даного «професійного надбання» зводиться до інформаційної активності на користь кандидата в Президерти Цушка Василя Петровича. До двадцяти постів на місяць з власної сторінки, а також гарантія зустрічі з кандидатом з подальшим висвітленням події – алгоритм роботи, за який організатори пропонують заплатити 1500 гривень.

За умовами договору найманець має робити один пост, матеріали та тези для якого будуть надсилатися централізовано. Опісля ж особистої зустрічі з кандидатом, який плановано має відвідати Чернігів, агента просять самостійно написати матеріал та опублікувати його, докріпив фото або відео.

Кожна дія учасника оплачується із розрахунку:

  •  1 «меседж» - 50 грн;
  • Зустріч з кандидатом і фотозвіт – 500 грн;
  • 1 повноцінний кометар під «меседже» - 2, 38 грн.

За словами організатора, із кожним учасником укладається договір про співпрацю, а також можливі авансові проплати після 10 днів якісної роботи. Строк дії договору – до 1 червня 2014 року. 

2

3 copy

33

 

Ольга Різенко,
прес-секретар
виборчих програм Громадянської мережі ОПОРА
в Чернігівській області
0937909094

Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.

Починаючи з березня, ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами Президента України, а також за проміжними парламентськими (83 округ) та позачерговими місцевими виборами. Організація співпрацює з 175 довготерміновими спостерігачами, які стежать за перебігом кампанії у всіх регіонах країни. У день голосування, 25 травня, до них долучаться ще 3000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.