Сайт Васильківської районної державної адміністрації повідомляє, що 30 листопада у Васильківському міському будинку культури відбулося урочисте нагородження призерів Київського обласного та Васильківського районного чемпіонатів з футболу 2013 року. На заході були присутні голова Васильківської райдержадміністрації Комах О.П., кандидат у народні депутати Руслан Бадаєв, заступник голови Васильківської районної ради Ляшок В.І. та голова ВРФФ Матушевич Л.В.

У новині окремо зазначено, що після нагородження відбулося спілкування Руслана Бадаєва зі спортсменами та тренерами на тему розвитку спортивної інфраструктури у Васильківському районі.

Громадянська мережа ОПОРА розцінює такі зустрічі як форму непрямої підтримки органами державної влади (у даному випадку Васильківською райдержадміністрацією та районною радою) конкретного кандидата у народні депутати, що є забороненим згідно чинного виборчого законодавства. ОПОРА нагадує, що згідно п. 2 та 3, ч. 1, ст. 74 Закону України “Про вибори народних депутатів”: Участь у передвиборній агітації забороняється:

2) органам виконавчої влади, органам влади Автономної Республіки Крим та органам місцевого самоврядування, правоохоронним органам і судам;

3) у робочий час посадовим і службовим особам органів, зазначених у пункті 2 цієї частини, крім випадків, коли відповідна посадова чи службова особа є кандидатом у депутати.”

сайт

фото