Сьогодні 4 грудня ЦВК прийняло рішення зняти з виборчих перегонів 45 кандидатів у народні депутати по 94 виборчому округу на основі заяв про відмову від балотування.

Загалом на Київщині від початку виборчої кампанії мали бажання балотуватися 85 кандидатів у народні депутати. Саме через таку кількість кандидатів згідно постанови ЦВК від 28 листопада 2013 року № 385 “Про внесення змін до Кошторису видатків Центральної виборчої комісії на підготовку і проведення  повторних виборів народних депутатів України в одномандатних виборчих округах № 94, 132, 194, 197, 223, призначених на 15 грудня 2013 року”, сума видатків на виготовлення виборчої документації для 5 округів була збільшена до 935 840 грн.

Зокрема, відмінили реєстрацію: повний однофамілець захисника екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко Сергій Власенко (1991 р.н.), повний однофамілець кандидата від ВО "Батьківщина" Віктора Романюка та однофамілець кандидата від ВО "Свобода" Юрія Левченка - самовисуванець Євген Левченко.

На разі по 94 виборчому округу балотуватиметься 39 кандидатів у народні депутати.

Нагадаємо, повний однофамілець кандидата у народні депутати, члена “Партії Захисників Вітчизни”, Юрія Кармазіна зняв свою кандидатуру ще 8 листопада. 1 грудня Київський апеляційний адміністративний суд ухвалив рішення про зняття з виборів кандидата у народні депутати Віктора Романюка, висунутого ВО «Батьківщина». На разі триває засідання Вищого адміністративного суду України щодо оскарження Постанови Київського апеляційного адміністративного суду представниками Віктора Романюка.

В результаті зменшення кількості кандидатів у народні депутати на повторних виборах 15 грудня, розміри бюлетеню у 94 окрузі будуть становити не 200 мм х 1 000 мм, а 200 мм х 900 мм.

Громадянська мережа ОПОРА нагадує, що до сьогодні найбільше кандидатів у народні депутати відмовились від балотування (33 особи) на виборах до Верховної Ради 2012 року у № 90 виборчому окрузі з центром у місті Біла Церква, що також на Київщині.