Громадянська мережа ОПОРА зафіксувала роздачу продуктових наборів у селі Перевіз Васильківського району Київської області. Продуктові набори роздавали за підтримки кандидата у народні депутати, самовисуванця Руслана Бадаєва.

Факт роздачі пайків було зафіксовано на відео. Також встановлено особу, яка займалась роздачею продуктових наборів - це Ткаченко Мотря Петрівна, депутат Дзвінківської сільської ради Васильківського району. Також, згідно з прес-службою Васильківської організації “Фронту змін”, станом на 2009 рік Мотря Ткаченко була їхньою передовою активісткою у Перевозі та Дзвінковому.

 

Громадянська мережа ОПОРА нагадує, що роздача продуктових наборів є грубим порушенням ч. 13 ст. 74 Закону України «Про вибори народних депутатів»: «Забороняється проводити передвиборчу агітацію, що супроводжується наданням виборцям, закладам, установам, організаціям коштів або безоплатно чи на пільгових умовах товарів (крім товарів, що містять візуальні зображення назви, символіки, прапора партії, за умови, що вартість таких товарів не перевищує три відсотки мінімального розміру заробітної плати), послуг, робіт, цінних паперів, кредитів, лотерейних білетів, інших матеріальних цінностей. Така передвиборча агітація або надання виборцям, закладам, установам, організаціям коштів або безоплатно чи на пільгових умовах товарів, послуг, робіт, цінних паперів, кредитів, лотерейних білетів, інших матеріальних цінностей, що супроводжується закликами або пропозиціями голосувати за або не голосувати за певну партію чи кандидата у депутати або згадуванням назви партії чи імені кандидата, є непрямим підкупом виборців».