На офіційному сайті м. Первомайськ є не лише запрошення жителів міста на ярмарок під патронатом Партії регіонів на Центральній площі 23 листопада, але й інформація про товари, які там у цей день продавались за значно заниженими цінами. На пунктах роздачі продукції розміщено агітацію за кандидата в народні депутати Миколи Круглова.

Як йдеться в офіційному звіті на сайті, «23 листопада 2013 року під патронатом міської організації Партії регіонів на центральній площі міста проведений ярмарок, на якому свою продукцію пропонували виробники нашого міста та сільгоспвиробники Первомайського, Врадіївського, Кривоозерського, Вознесенського, Новоодеського, Доманівського, Очаківського, Братського, Баштанського, Миколаївського районів. У продажу були овочі та фрукти, хлібобулочні та кондитерські вироби, мед, риба, м’ясні вироби, олія тощо. Продукція була дешевшою, ніж в магазинах та на ринках, а вибір -  широким».

На підтвердження викладеного на офіційному сайті міста Первомайськ опубліковані і фото, на одному з яких (при збільшенні) видно, що на машинах, з яких велась торгівля продукцією, «дешевшою, ніж в магазинах та на ринках», є невеликі таблички з надписом «Круглов – наш вибір».

Нагадаємо, що ст. 74 п. 13 Закону України «Про вибори народних депутатів України» забороняє проводити передвиборчу агітацію, що супроводжується наданням виборцям, закладам, установам, організаціям коштів або безоплатно чи на пільгових умовах товарів (крім товарів, що містять візуальні зображення назви, символіки, прапора партії, за умови, що вартість таких товарів не перевищує три відсотки мінімального розміру заробітної плати), послуг, робіт, цінних паперів, кредитів, лотерейних білетів, інших матеріальних цінностей. Така передвиборча агітація або надання виборцям, закладам, установам, організаціям коштів або безоплатно чи на пільгових умовах товарів, послуг, робіт, цінних паперів, кредитів, лотерейних білетів, інших матеріальних цінностей, що супроводжується закликами або пропозиціями голосувати за або не голосувати за певну партію чи кандидата у депутати або згадуванням назви партії чи імені кандидата, є непрямим підкупом виборців.

Також ст.74 п.21 Закону України «Про вибори народних депутатів України» містить заборону використання адмінресурсу, а саме: «Кандидатам у депутати забороняється використовувати для проведення передвиборчої агітації службовий транспорт, зв'язок, устаткування, приміщення, інші об'єкти та ресурси за місцем роботи…».

Це не перший приклад «допомоги», яку намагаються надавати органи влади кандидату у народні депутати по 132 округу, губернаторові Миколі Круглову. Наприклад, на офіційному сайті Миколаївської облдержадміністрації в матеріалі про відкриття в Миколаєві терміналу «ЕВЕРІ» Миколу Круглова називають не тільки головою Миколаївської облдержадміністрації, але й кандидатом у народні депутати.

132ovk

bazar

saitoda

За коментарями звертайтесь:
Олена Кабашна,
Координатор виборчих програм
Громадянської мережі ОПОРА у Миколаївській області
063 748 77 53