Сьогодні у Черкасах в державній установі – приміщенні Головного управління статистики в Черкаській області (вул. Дашковича, 39 ) – Максим Поляков, довірена особа єдиного кандидата від опозиції по 194 округу Миколи Булатецького, викрив склад агітпродукції наклепницького змісту, що за змістом дискредитує Миколу Булатецького. Активісти Громадянської мережі ОПОРА були на місці подій.

Під час зустрічі кандидата Булатецького з виборцями Максим Поляков побачив, як жінка роздавала агітаційні газети під назвою «Черкаська газета «НАС РАТЬ». На запитання, звідки ці газети, розповсюджувачка вказала адресу Головного управління статистики. За словами Максима Полякова, жінка зізналась, що працює від кандидата по цьому ж округу Михайла Поплавського.

В Управлінні статистики в кабінеті № 100 за першими дверима лежали пачки вищевказаних газет. Начальник Управління статистики назвав орендатора цього приміщення – Косенка Ігора, у свою чергу пан Косенко здав це приміщення третій особі на ім’я Наталія. Жінка з’явилась на місці, коли прибули представники правоохоронних органів, та відчиняти другі двері в кабінет відмовилась. Так само відмовилась коментувати ситуацію з газетами. Трохи згодом правоохоронці встановили особу жінки: Колісникова Наталія Вікторівна.

Поки що підтверджених відомостей про замовника газети, що містить дискредитаційні матеріали про кандидата Миколу Булатецького немає. В будь-якому випадку, факт поширення такої газети є порушенням статті 6 п.2 Закону України «Про вибори народних депутатів України», де вказано, що застосування насильства, погроз, обману, підкупу чи будь-яких інших дій, що перешкоджають вільному формуванню та вільному виявленню волі виборця, забороняється.

Газета містить вихідні відомості: імена засновника А. Дениска, головного редактора А. Донія, адресу редакції та наклад – 60 тис. примірників. Пачки друкованої продукції правоохоронці опечатали та винесли з приміщення Управління статистики.

Черкаси

Черкаси

Черкаси

Фото та відео ОПОРИ

За коментарями звертайтесь:
Сергій Варич,
координатор виборчих програм
Громадянської мережі ОПОРА у Черкаській області
063 628 67 80