19 листопада пройшло чергове засідання ОВК 223 виборчого округу. В ході засідання від членів ОВК Іщенко Ірини Іванівні (Політична партія "Всеукраїнське об’єднання "ЦЕНТР"), Ждан Анастасії Олександрівни (Політична партія "РУСЬ ЄДИНА"), Алєксєєнко Тамари Володимирівни (Зелена екологічна партія України "Райдуга"), Блануци Андрія Васильовича (Політична партія "Партія Народний порядок") здійснювався моральний та психологічний тиск на голову та секретаря комісії. Зокрема, секретаря комісії звинуватили у бездіяльності, некомпетентності, фальшуванні протоколів попередніх засідань та не оприлюдненні інформації в повному обсязі на інформаційному стенді ОВК. Шляхом маніпуляцій члени ОВК хотіли замінити головуючого засіданням на заступника - Матковського Віктора Валентиновича (Політична партія "Справжня Україна").

223 ОВК

На самому засіданні за подання члена ОВК Іщенко Ірини Іванівни був призначений новий технічний працівник Тимцуник Юрій Ігорович (юрист). За пропозицією Ждана був додатково найнятий оператор комп’ютерного набору Мошенян Герман, таким чином, на ОВК працюватиме 3 оператори та 1 системний адміністратор. Так як кількість технічних працівників не може перевищувати 10 осіб, членами ОВК було прийняте рішення звільнити прибиральницю. Таке рішення ОВК мотивувало неякісним виконанням обов’язків.

Громадянська мережа ОПОРА зазначає, що нові технічні працівники були присутні в приміщенні ОВК та чекали на затвердження їх посад.

Весь інцидент занесли у протокол засідання ОВК.

Варто зазначити, що Іщенко Ірина Іванівна на останніх виборах до Верховної Ради у 2012 році працювала членом ОВК від партії “Русское единство” у 195 окрузі. Згідно з сайтом Мар'ївської сільради, вона є депутатом сільради від Партії регіонів, Алєксеєнко Тамара Володимирівна була членом ОВК 94 від партії «Зелена планета», а Блануца Андрій Васильовичколишній секретар 94-ї ОВК.

Громадянська мережа ОПОРА зазначає, що дії окремих членів ОВК несли собою провокативний характер, тому відеозапис засідання ОВК було передано до Центральної виборчої комісії.