На вихідних спостерігачами Громадянської мережі ОПОРА було помічено маршрутні таксі мінімум чотирьох маршрутів (№ 12, № 20, № 25, № 31)з наклеєною агітацією кандидата у народні депутати по 194 округу Олега Свинарчука. На наклейках зазначено «Профспілка транспортників за Олега Свинарчука!» та «Черкаси – нова автомобільна столиця!», реклама розміщена всередині та зовні транспорту.

Така агітація є порушенням ст. 74, п. 8 ЗУ "Про вибори народних депутатів України": «Розміщення носіїв політичної реклами на зовнішній поверхні та всередині транспортних засобів громадського користування, у тому числі таксі, розміщення політичної реклами у приміщеннях та на будівлях станцій метрополітену, автобусних та залізничних вокзалів, портів та аеропортів, а також розповсюдження матеріалів передвиборчої агітації, у тому числі політичної реклами, через телерадіотрансляційні або інші інформаційні мережі сповіщання пасажирів та інформаційні табло у приміщеннях станцій та вагонах метрополітену, автобусних та залізничних вокзалів, портів та аеропортів, у транспортних засобах громадського користування забороняється».

Прес-секретар Олега Свинарчука Сергій Красуля прокоментував ситуацію ОПОРІ так: прес-служба кандидата знає про це порушення, але запевняє, що Свинарчук до цього не причетний. За його словами, це профспілка перевізників вирішила таким чином підтримати кандидата.

Що ж до реакції на незаконну агітацію, Сергій Красуля запевнив, що ввечері 18 листопада прес-служба звернулась до профспілки з проханням якнайшвидше зняти ті агітаційні матеріали. Сьогодні, 19 листопада, спостерігачі бачили, що значна частина агітаційних плакатів на громадському транспорті зірвана.

Черкаси

Черкаси

Черкаси

 

За коментарями звертайтесь:

Сергій Варич,
координатор виборчих програм
Громадянської мережі ОПОРА у Черкаській області
063 628 67 80