Кандидат у народні депутати України по 132 виборчому округу Олег Найда вимагає скасувати реєстрацію кандидата Аркадія Корнацького. З такою скаргою Найда звернувся в ЦВК 11 листопада, про що повідомив журналістів на прес-конференції в Миколаєві 12 листопада.

За словами Олега Найди, Корнацький приховав такий факт своєї біографії, що він досі є членом партії «Наша Україна», і, як наслідок, ввів в оману членів партії ВО «Батьківщина», з’їзд якої висунув його кандидатом, а за Законом України «Про вибори народних депутатів України» партія могла висунути або члена своєї партії, або безпартійного. Як підкреслив Найда, членство Корнацького у політичній партії «Наша Україна» підтверджується не тільки тим фактом, що він є депутатом Первомайської районної ради від цієї партії, а також довідкою від Миколаївської обласної організації від 07.11.2013 р., де зазначено, що Аркадій Корнацький є членом цієї партії.

На прохання журналістів показати цю довідку Найда відповів відмовою, посилаючись на те, що він її здав у ЦВК як доказ омани.

Натомість довірена особа А. Корнацького Сергій Рохманов зазначив, що вищезгаданий документ поданий від неіснуючої юридичної особи: "Печатка містить ідентифікаційний код юридичної особи, який згідно з даними державного реєстра, належить іншій юридичній особі під іншою назвою. Тому цей документ має всі ознаки фальсифікації. А також цим докуменом розповсюджується конфеденційна інформація про нашого кандидата, що також є порушенням Закону". Він також додав, що всі ці дії проти Корнацького спрямовані на одне - завадити праву бути обраним. 

Також, як повідомив кандидат, 10 листопада Центральним райвідділком міліції міста Миколаїв відкрито кримінальне провадження за ст.358 КК України щодо того, що Аркадій Корнацький підробив свою автобіографію шляхом внесення до неї заздалегідь неправдивої інформації про свою безпартійність з метою введення в оману ПП «Батьківщина», ЦВК та виборців 132 округу.

Нагадаємо, Аркадій Корнацький балотувався у цьому ж окрузі на минулих парламентських виборах. Він був основним конкурентом Віталія Травянка, висуванця Партії регіонів.

На сьогоднішньому засіданні ЦВК залишила скаргу Олега Найди без розгляду по суті. Таке рішення було прийнято у зв’язку з тим, що скарга була подана до неналежного суб’єкту її розгляду та з порушенням строку оскарження.

Олег Найда

 

За коментарями звертайтесь:

Олена Кабашна,
Координатор виборчих програм
Громадянської мережі ОПОРА у Миколаївській області
063 748 77 53