7 травня 2013 року до Берегівської міської виборчої комісії надійшов лист від кандидата на посаду міського голови м. Берегове Золтана Бабяка, висунутого міською організацією Демократичної партії угорців України, в якому він просить голову ТВК «ініціювати прийняття рішення Берегівською міською виборчою комісією про друкування запрошень на вибори міського голови Берегова, а також виборчих бюлетенів із відповідних виборів угорською мовою».

У своєму листі кандидат посилається на ч.2 ст.12 Закону України «Про засади державної мовної політики», згідно з яким: «Виборчі бюлетені друкуються державною мовою. У межах території, на якій відповідно до умов частини третьої статті 8 цього Закону поширена регіональна мова, виборчі бюлетені на виборах депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, депутатів і посадових осіб місцевого самоврядування за рішенням територіальної виборчої комісії можуть оформлятися і відповідною регіональною мовою», а також рішення Берегівської міської ради № 934 від 07 вересня 2012, яке надає угорській мові статусу регіональної в м. Берегово.

Однак ч.2 ст.31 Закону України «Про вибори депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, обласних, районних, міських, районних у містах, сільських, селищних рад та сільських, селищних, міських голів» встановлює, що «Форма іменного запрошення затверджується Центральною виборчою комісією», а  згідно ч.9 ст.66 цього Закону «Виборчі бюлетені друкуються державною мовою».

Члени Берегівської міської виборчої комісії ще 29 квітня направили листа до ЦВК щодо роз’яснення цієї ситуації, але, наразі, відповіді не отримали. Також слід зазначити, що згідно ч.3 ст.66  Закону України «Про вибори депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, обласних, районних, міських, районних у містах, сільських, селищних рад та сільських, селищних, міських голів» текст виборчих бюлетенів для голосування у відповідних виборчих округах затверджується відповідними територіальними виборчими комісіями не пізніш як за 17 днів до дня місцевих виборів, тобто, до 15 травня 2013 року.

Нагадаємо, що вибори в місті Берегове відбудуться 2 червня 2013 року.