О 8:30 ранку на телефон кременчуцької міліції надійшло повідомлення, що приміщення Торгівельного центру «Фокстрот» по вулиці Першотравнева, 44 заміновано двадцятьма тоннами тротилу. Саме у цьому приміщенні знаходиться приймальня кандидата самовисуванця Юрія Шаповалова

Реагуючи на це повідомлення, на місце події прибули оперативні служби міліції та підрозділи МНС. Рух транспорту по вулиці Першотравнева був перекритий, а працівники торговельного центру евакуйовані. Вибухівку у приміщенні так і не знайшли.

За словами прес-служби міського управління міліції, наразі встановлюється особа провокатора. Згідно зі статтею 259 Кримінального кодексу України (завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян), зловмиснику загрожує до 6-ти років позбавлення волі.

Детальніше:
Юлія Суперека
Координатор виборчих програм Громадянської мережі ОПОРА
в Полтавській області
063 568 79 01

Довідка

Громадське спостереження ОПОРИ – це тип активної діяльності мережі, спрямований на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням через тотальний громадський контроль. Професійний моніторинг всіх етапів виборів здійснює опосередкований вплив на якість кампанії. Шляхом збору та поширення інформації серед цільової аудиторії, формується громадська думка всередині країни та за її межами. В стратегічний перспективі громадське спостереження фокусується на покращення системи виборів та окремих процедур.

 У 2012 році під час виборів народних депутатів України до ВРУ мережа ОПОРА реалізує масштабну кампанію довготермінового та короткотермінового спостереження, організує статистичний підрахунок голосів щодо результатів голосування за пропорційною складовою виборчої системи на основі репрезентативної вибірки, забезпечить 100% покриття дільниць своїми спостерігачами.