У дільничній виборчій комісії № 141626 у Будьоннівському районі Донецька (приміщення школи № 142, вул. Благоустроєнна, 17) сталася НП.

На ранковому засіданні комісії (перед початком голосування) у голови ДВК Наталі Кофанової з сумки викрали ключі від сейфу, де зберігалися виборчі бюлетені для дільниці. Голова комісії стверджує, що після цього сейф намагались відкрити. Наразі Наталя Леонідівна повідомила, що сейф намагались відкрити пилою "Болгаркою" і через це згоріло 302 виборчих бюлетеня. 

Голосування на дільниці вже розпочалось. 

Натомість, в окружній виборчій комісії інформацію про викрадення ключів спростували, сказавши, що ключі дійсно були загублені, через це сейф дійсно відкривали у аварійному режимі, проте через час ключі, "викрадені" з сумки голови комісії, знайшлись у тій же сумці. 

За інформацією надійного джерела бюлетені для голосування під час відкриття сейфу не постраждали. 

Офіційний спостерігач від ДОО ВГО КВУ, що діє в межах спостереження Громадянської мережі "ОПОРА" зазначила, що обгоріли 31 бюлетень, але вони досі є придатними для голосування. Акт о кількості пошкоджених бюлетенів при цьому складений не був. 

"Уся процедура проходила з порушеннями, - розповідає спостерігач. - Після відкриття сейфу бюлетені не були перераховані, немає протоколу засідання комісії, жодні документи не підготовлені. Наразі члени комісії намагаються відібрати у голови печатку і передати її секретареві, хотіли навіть призупинити голосування. Проте голосування на дільниці триває".

Детальніше на МАПІ