У 154 виборчому окрузі Рівненської області один з кандидатів запропонував 20 тисяч гривень винагороди для осіб, які повідомлять його про факти підкупу виборців

Кандидат в народні депутати України по одномандатному виборчому округу №154 Сергій Костючко звернувся до мешканців округу з пропозицією обміняти інформацію про факти підкупу виборців на грошову винагороду. Про це йдеться у тексті інформаційних плакатів, які поширено у Демидівському, Дубенському, Здолбунівському, Млинівському та Радивилівському районах. Кандидат стверджує, що в окрузі масово скуповують голоси громадян на підтримку провладного кандидата. У зв’язку з цим, Сергій Костючко оголосив винагороду за повідомлення про факти, що мають ознаки злочину, передбачені статтею 157 Кримінального кодексу.

За надання інформації про факт підкупу іншою особою на користь кандидата в депутати, пан Костючко обіцяє дві тисячі гривень. За повідомлення про факти підкупу з представленням списків осіб, які зобов’язалися проголосувати за винагороду – вісім тисяч гривень. За повідомлення про факти підкупу з представленням списків осіб, які зобов’язалися проголосувати за винагороду, по одному з адміністративних районів округу – 20 тисяч гривень.

154 виборчий округ

Зі слів довіреної особи кандидата Олександра Башмата, до виборчого штабу Сергія Костючко уже надійшло декілька заяв від громадян про підкуп виборців. Однак, жодних винагород поки не виплачувалося.

"Наразі ми перевіряємо надану інформацію та розробляємо процедуру перерахунку коштів, - каже довірена особа. – Однозначно, що це буде легальний механізм. На основі отриманої інформації ми звертатимемося до правоохоронних органів.".

За коментарями звертайтеся
Анатолій Бондарчук
Координатор спостереження ОПОРИ у Рівненській області
096 91 87 408