Зустріч кандидата від Об’єднаної опозиції по округу №157 Олега Медуниці 19 жовтня зірвали невідомі молоді люди.

Як повідомили спостерігачу Громадянської мережі ОПОРА, ще до початку зустрічі в дворі будинків № 21 та № 23 по проспекту Шевченка, де мала б відбутися зустріч, у двір прийшло з десяток молодих людей спортивної статури, які трималися разом і почали голосно викрикувати провокаційні запитання.

Все що відбувалося знімали активісти із штабу кандидата. Один з хлопців підійшов до дівчини із штабу та почав вимагати, щоб вона вимкнула камеру, інакше, він її забере та знищить. Він хапав її за руки та нецензурно лаявся. Зрештою, дівчина припинила зйомку, а Олег Медуниця викликав міліцію. Доки чекали на правоохоронців, тривала словесна перепалка між кандидатом та молодиками. На цьому зустріч з виборцями закінчилася.

Правоохоронці прибули на місце події через 5 хвилин та затримали порушників. Після з’ясування їх особи, хлопців відпустили.

Олег Медуниця заявив, що розцінює ці подію, яв політичну провокацію, а молодики чітко виконували поставлене їм завдання.

В штабі кандидата повідомили, що на зустрічах з’являються одні й ті ж люди, які задають одні й ті ж провокаційні питання. Але до штовханини дійшло вперше.

Раніше в Сумах у різних частинах міста на стінах та парканах з’явилась велика кількість надписів, зроблених фарбою чорного чи червоного кольорів, які направлені проти Олега Медуниці. Представники ОПОРИ зафіксували надписи «Медуниця бандеровец», «Медуница верни деньги за тушёнку», «Медуница верни чиновникам квартиры», «Медуница верни квартиру афганцу» у центрі міста біля універмагу «Київ», на вул. Ільїнська та Чорновола та на пр. Курському.

Суми

Детальніше на МАПІ

За коментарями звертайтесь:
Оксана Хоруженко
Координатор виборчих програм Громадянської мережі ОПОРА в Сумській області
+38 067 14 20 301
 
Ірина Стегній
Прес-секретар Громадянської мережі ОПОРА в Сумській області
+38 066 305 51 90;

Громадянська мережа ОПОРА — це неурядова, позапартійна і фінансово незалежна всеукраїнська мережа громадських активістів. Ми об'єдналися з метою активізації громадської участі в політичному процесі, шляхом вироблення і впровадження моделей впливу громадян на діяльність органів державної влади та місцевого самоврядування.