У поштові скриньки багатоповерхових будинків Рівного масово розкидані листівки провокаційного змісту, які візуально нагадають газети Всеукраїнського об’єднання «Свобода». Згідно вихідних даних, замовником стотисячного тиражу газети, яка містить заклики до насильства та розпалювання міжнаціональної ворожнечі, є мажоритарний кандидат 152 виборчого округу Олег Осуховський.

Текст повідомлень у листівках подає насильство, зокрема, методи індивідуального терору, як один з основних інструментів боротьби за владу та механізм розправи над політичними конкурентами. Радикальні матеріали підписані іменами лідерів об’єднання «Свобода». Народному депутату цієї політичної сили Ірині Фаріон приписали схвальні відгуки на адресу норвезького терориста Андреса Брейвіка, який минулого року розстріляв 77 представників молодіжного крила правлячої партії. Листівки також містить матеріали провокаційного змісту проти кандидатів в народні депутати 152-го виборчого округу з центром у Рівному. Зокрема, в негативному світлі представлено власника Рівненського льонокомбінату Олега Червонюка. Авторство статті під назвою «Червонюка треба каструвати за намагання продати Рівненський льонокомбінат» приписали лідеру ВО «Свобода» Олегу Тягнибоку. Публікацію «Мера Хомка чекає доля корупціонерів - розстріл» підписаний кандидатом від ВО «Свобода» по виборчому окрузі №152 Олегом Осуховським. Рівненським кандидатом підписали також статтю «Українці повинні карати». У матеріалі йдеться про те, що якщо виборці проголосують за Олега Осуховського, то «смерть і кара вийде на вулиці і стане біля дверей наших ворогів».

Сам кандидат спростовує будь-яке відношення об’єднання «Свобода» до цієї газети. Третього жовтня Олег Осуховський заявив, що радикальні листівки є фальшивкою та ганебною провокацією з боку влади. Крім цього, кандидат спростував інформацію, що він є замовником агітаційних матеріалів. У підтвердження своїх слів пан Осуховський надав лист від заступника директора товариства «Місто НВ» Романа Ткачука. Згідно вихідних даних, саме ця фірма, яка знаходиться у Івано-Франківську, надрукувала радикальні газети. Пан Ткачук запевнив, що його підприємство не має відношення до друку агітаційних матеріалів Всеукраїнського об’єднання «Свобода». Олег Осуховський заявив, що вказані у газеті вихідні данні є недостовірними і покликані дискредитувати представників його політичної сили.

Чорний піар

Рівне

За коментарями звертайтеся
Анатолій Бондарчук
Координатор спостереження ОПОРИ у Рівненській області
096 918 74 08