На днях у місті відбудеться мітинг за участю керівників деяких опозиційних сил — Арсенія Яценюка та Олега Тягнибока. Ймовірних майбутніх парламентарів головні залізничні ворота Тернополя зустрічатимуть агітаційним плакатом Об’єднаної опозиції, що розміщений із порушенням чинного законодавства.

На будівлі Тернопільського залізничного вокзалу розміщено рекламний щит із зображенням кандидата від ВО “Батьківщина” Романа Заставного (№75 у партійному списку), гаслом Об’єднаної опозиції у формі газетного анонсу («РОМАН ЗАСТАВНИЙ: “ОБ’ЄДНАНА ОПОЗИЦІЯ ОГОЛОСИТЬ ІМПІЧМЕНТ ЯНУКОВИЧУ І ПРИЗНАЧИТЬ ДОСТРОКОВІ ПРЕЗИДЕНТСЬКІ ВИБОРИ”») та логотипом видання.

Згідно Закону України «Про вибори народних депутатів України», «Реклама друкованих видань (газет, журналів, книг), інших товарів та послуг з використанням прізвищ чи зображень (портретів) кандидатів також є політичною рекламою» (ч.3 ст.68); «розміщення носіїв політичної реклами на зовнішній поверхні та всередині транспортних засобів громадського користування, у тому числі таксі, розміщення політичної реклами у приміщеннях та на будівлях станцій метрополітену, автобусних та залізничних вокзалів ... забороняється» (ч.8, ст.74).

Зауважимо, що на 9 вересня, неділю, у Тернополі заплановано мітинг, за участю очільника Об’єднаної опозиції Арсенія Яценюка та керівника партії “Свобода” Олега Тягнибока. Один з анонсів події каже, що лідери опозиції приїжджають до Тернополя, щоби донести програму змін, з якою вони йдуть на вибори. У сенсі дотримання виборчого законодавства опозиціонерами, поки що жодних змін не відбулося. ОПОРА вже повідомляла про політичну рекламу з зображенням Романа Заставного та логотипом ВО “Батьківщина” на залізничному вокзалі Тернополя. З тої пори старий, дещо пошарпаний плакат, лиш оновили: свіжий друк і нове гасло.

_____07_09_12243242

Любомир Крупницький,
прес-секретар кампанії громадського спостереження
за парламентськими виборами Громадянської мережі ОПОРА у Тернопільській області, 
096 667 35 73
 
За коментарями звертайтеся:

Святослав Липовецький,
координатор виборчих програм Громадянської мережі ОПОРА в Тернопільській області, 
097 548 34 08