hdhdghgdhf

Відомий на Волині меценат, вагома бізнес-фігура Сергій Ковальчук, подав декларацію про доходи, в якій зазначив, що він народний депутат

Такі дані є недостовірною інформацією. Відповідно до документу, власноручно заповненого кандидатом, Сергій Ковальчук немає доходу, як і члени його сім’ї. Втім, він володіє  6482 м кв. землі, квартирними площами загальним розміром - 77,8 м кв, розмір внесків статутного капіталу 88 тисяч 54 гривні та не новий 2007 року випуску автомобіль марки Mersedes Bens S550.

Ковальчук неодноразво публічно представлявся президентом корпорації «Укр-Петроль», а ЗМІ неодноразово писали, що він є власником ряду підприємств, зокрема, харчової та паливної промисловості. У 2008 році, за даними тижневика «Коментарі», його статки сягали 8 мільйонів доларів.

Сергій Ковальчук став кандидатом за рішенням суду у 19 окрузі з центром у Володимир-Волинському. Йому було відмовлено у реєстрації через відсутність зобов’язання в разі обрання припинити діяльність, яка несумісна з мандатом народного депутата. Штаб Ковальчука не очікував такого повороту, адже, у локальних ЗМІ напередодні подачі документів до ЦВК було опубліковано повідомлення про те, що він припиняє благодійницьку діяльність у зв’язку із висуванням. Згодом Ковальчук подав до суду і рішенням першої інстанції не зміг оскаржити рішення про відмову. Натомість, Київський апеляційний суд 22 серпня став на сторону кандидати.  

pdf Детальніше ознайомитися із документом 778.62 Kb

Довідково: 

Громадське спостереження ОПОРИ – це тип активної діяльності мережі, спрямований на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням через тотальний громадський контроль. Професійний моніторинг всіх етапів виборів здійснює опосередкований вплив на якість кампанії. Шляхом збору та поширення інформації серед цільової аудиторії, формується громадська думка всередині країни та за її межами. В стратегічній перспективі громадське спостереження фокусується на покращення системи виборів та окремих процедур. У 2012 році під час виборів народних депутатів України до ВРУ мережа ОПОРА реалізує масштабну кампанію довготермінового та короткотермінового спостереження, організує статистичний підрахунок голосів щодо результатів голосування за пропорційною складовою виборчої системи на основі репрезентативної вибірки, забезпечить 100% покриття дільниць своїми спостерігачами в окремих одномандатних мажоритарних виборчих округах. У рамках довготермінового спостереження в кожному з 225 округів працюватимуть спостерігачі ОПОРИ, а в день виборів до них приєднається ще 3 500 активістів. Організація використовуватиме новітні засоби поширення інформації щодо результатів спостереження, серед яких інфографіка та інтерактивні карти.