Тернополяни підтримують свого кандидата гривнею. Поки Володимир Кухар готує документи, громада збирає гроші йому на заставу.

Із необхідних для застави 13 224 грн, станом на 8 серпня 2012, було зібрано майже 12 тис грн. Окрім тернополян, до збору коштів, як повідомляють активісти “Альтернатива — Кухар”, долучилися також одесити й кияни. Гроші на заставу надходять в першу чергу від людей, які вже дещо знайомі з паном Кухарем та його діяльністю: колишні однокласники, друзі, добрі знайомі. Саме ці люди, ймовірно, і стануть основою його передвиборчої команди, учасники якої працюватимуть, за словами Володимира Кухара, виключно на добровільних засадах і “за власними переконаннями”.

Агітаційна робота кандидата Кухара проводиться переважно в інтернеті. На його підтримку створено спеціальні сторінки у різних соціальних мережах. Володимир Кухар - засновник та голова ГО “Українська альтернатива”, він родом з Тернопільщини, останнім часом працював і жив у Києві. Відомий пропагандою грузинського реформаційного досвіду й організацією зустрічей в багатьох містах України “Розмова про грузинські реформи за кавою”.

Конкуренцію Володимиру Кухарю у Тернополі складуть ще принаймні п’ятеро кандидатів, які також планують балотуватися по 163-му виборчому окрузі.

Любомир Крупницький, 
прес-секретар кампанії громадського спостереження
за парламентськими виборами Громадянської мережі ОПОРА
у Тернопільській області, 
[email protected], 050 936 9765