Представник “Народної самооборони” в Тернополі заявив, що члени цієї партії: Олесь Доній, Юрій Стець та Юрій Гримчак можуть прийняти рішення балотуватися по мажоритарних округах Тернопільщини.

30 липня Олександр Смик, голова обласної організації партії “Народна самооборона”, повідомив, що не виключає такого варіанту розвитку подій, за якого його колеги по партії: Доній, Стець та Гримчак висуватимуться по деяких округах Тернопільщини. “Народна самооборона” може ухвалити відповідне рішення у тому випадку, якщо опозиція представить не достатньо сильних кандидатів, і де, відповідно, існуватиме висока імовірність їхнього програшу кандидатам від влади. Спонукати до такого кроку може також той факт, що Юрій Стець та Юрій Гримчак, хоч і потрапили до партійного списку ВО “Батьківщина”, але їхні імена значаться або у непрохідній частині списку, або ж тій частині, що якраз на межі (Юрій Гримчак - №91, Юрій Стець - №63). Зауважимо, що Олесь Доній взагалі у цьому списку не згадується, а Юрій Стець - родом з Тернопільщини. 

Зі слів пана Смика можна було зрозуміти, що, найімовірніше, йдеться про округи №165, 166 і 167, де Об’єднана опозиція підтримала висунення, відповідно: Володимира Бойка, Михайла Апостола (обидва - “Батьківщина”) та Івана Стойка (“Фронт Змін”).