Сьогодні вночі по всьому місту Кіровограду були розповсюджені листівки проти Об’єднаної опозиції, а саме – Валерія Михайловича Кальченка (ВО «Батьківщина») та Андрія Олександровича Табалова (ПП «Фронт змін»).м.Кіровоград

Листівка нібито була написана від імені голови обласної організації ВО «Батьківщина» Валерія Кальченка із заголовком «Звернення лідера Кіровоградської опозиції Валерія Кальченка до Кіровоградців». Зміст звернення ґрунтується на відкритих звинуваченнях проти Андрія Табалова (лідера ПП «Фронт змін» та ймовірного кандидата по мажоритарному округу № 99). Як висновок, в кінці листівки зазначено, що Валерій Кальченко прийняв рішення балотуватись до Верховної Ради України по даному округу.

Спостерігач Громадянської мережі ОПОРА отримав коментар від Валерія Кальченка щодо цієї листівки, згідно з яким він заперечує своє авторство. Крім того Кальченко вже подав депутатський запит в СБУ, міліцію та прокуратуру з вимогою надати інформацію про типографію, на якій друкувались листівки, та їх замовника.

Валерій Кальченко зазначив, що сьогодні, 20 липня, о 14.30 відбудеться прес-конференція за його участю, де буде прокоментовано даний інцидент.

Ким би не був замовник цієї агітаційної листівки, він мав намір дезінформувати електорат не тільки ВО «Батьківщина», а й ПП «Фронт Змін».

За коментарями звертайтесь:
Надія Домаш
прес-секретар виборчих програм Громадянської Мережі ОПОРА
у Кіровоградській області
099 44 13 777

Довідково:
Громадське спостереження ОПОРИ – це тип активної діяльності мережі, спрямований на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням через тотальний громадський контроль. Професійний моніторинг всіх етапів виборів здійснює опосередкований вплив на якість кампанії. Шляхом збору та поширення інформації серед цільової аудиторії, формується громадська думка всередині країни та за її межами. В стратегічній перспективі громадське спостереження фокусується на покращення системи виборів та окремих процедур. У 2012 році під час виборів народних депутатів України до ВРУ мережа ОПОРА реалізує масштабну кампанію довготермінового та короткотермінового спостереження, організує статистичний підрахунок голосів щодо результатів голосування за пропорційною складовою виборчої системи на основі репрезентативної вибірки, забезпечить 100% покриття дільниць своїми спостерігачами в окремих одномандатних мажоритарних виборчих округах. У рамках довготермінового спостереження в кожному з 225 округів працюватимуть спостерігачі ОПОРИ, а в день виборів до них приєднається ще 3 500 активістів. Організація використовуватиме новітні засоби поширення інформації щодо результатів спостереження, серед яких інфографіка та інтерактивні карти.