Ряд газет Хмельниччини надають пріоритет у висвітленні передвиборної діяльності кандидата на посаду Президента Юлії Тимошенко. При тому матеріали політичної агітації заверстуються на сторінках соціальної та новинної інформації.

Так, газета Хмельницької міської ради «Проскурів», що виходить на території ТВО № 190. За 8 травня на полосі під колонтитулом «Соціум» опублікувала кореспонденцію про спікування лідера ВО «Батьківщина» з журналістом «TheWasingtonPost» під заголовком «Тимошенко розповіла, що їй довелося пережити за останні роки». Під цим матеріалом розміщено іронічний репортаж про виступ у Хмельницькому кандидата на пост Президента Петра Порошенка «Театральний приїзд кандидата», позначений рубрикою «Поілтклуб».

 xm-Jinsa Tymoshenko1

За словами довготермінових спостерігачів Громадянської мережі ОПОРА, таки дисбаланс на користь Юлії Тимошенко в цій газеті повторюється, майже, щономера. Втім, за нашими спостереженнями, з номера в номер іміджеві матеріали про кандидата Юлію Тимошенко фігурують у газеті Теофіпольської районної ради та місцевої райдержадміністрації «Життя Теофіпольщини» (ТВО № 191). Вже у трьох випусках поспіль (№33-34 від 24 квітня, №35-36 від 1 травня, № 37-38 від 8 травня) на другій полосі подаються матеріали без позначок про передвиборчу рекламу.

xm-Jinsa Tymoshenko2

xm-Jinsa Tymoshenko3

xm-Jinsa Tymoshenko4

 

«Джинсову» компанію цим газетам складає й видання «Фортеця», що виходить у Камянці-Подільському та прилеглих районах (ТВЩ № 193).

xm-Jinsa Tymoshenko5 1

Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з березня, ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами Президента України, а також за проміжними парламентськими (83 округ) та позачерговими місцевими виборами. Організація співпрацює з 175 довготерміновими спостерігачами, які стежать за перебігом кампанії у всіх регіонах країни. У день голосування, 25 травня, до них долучаться ще 3000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.