Житомирський виборчком відмовив у реєстрації двом кандидатам на посаду міського голови, які мають однакові прізвища з уже зареєстрованими.

Один з претендентів, кому відмовили у реєстрації, – Наталія Шелудченко («Партія правозахисту»), однофамілиця чинного міського голови Віри Шелудченко (регіональна партія «Рідне місто»). Другому кандидату, Михайлу Развадовському («Нова Сила») теж не пощастило з прізвищем. Він виявився однофамільцем з уже занесеним до списку кандидатом Віктором Развадовським (Всеукраїнська Чорнобильська Народна Партія).

Спочатку в Житомирському виборчкому їм відмовили у внесенні до списку «у зв’язку з недостовірністю представлених документів». Але й після виправлень голова виборчкому Олена Дикунець відмовила кандидатам у реєстрації. Це викликало їхнє бурхливе незадоволення. Проте оскільки «двійники» подали заяву до виборчкому в останній день реєстрації, 6 жовтня, то часу на зв’язування обставин не вистачило.

Проте того ж дня кандидат у мери Наталія Шелудченко, однофамілиця чинного мера, подала заяву до Королівського районного відділу міліції. У скарзі йдеться про грубі порушення конституційного права обирати та бути обраним. Згідно ст. 157 Кримінального кодексу України, за таке «світить» обмеження волі строком від 3-х до 5-ти років.

Але, попри це, кандидатам-«двійникам» так і не вдалося потрапити до списків. Таким чином, за місце градоначальника у Житомирі 31 жовтня боротиметься 19 кандидатів.

За детальнішою інформацією звертайтеся до координатора кампанії громадського спостереження за виборами ГМ ОПОРА у Житомирській області

Миколаєнко Надія
Тел.: 067 275 71 72
[email protected]