9 червня 2015 року об 11 годині у Креативному просторі «Часопис» (м. Київ, вул. Л. Толстого, буд. 3) відбудеться презентація на тему "Депутати, округи, підзвітність громаді: аналіз півріччя роботи Ради"Під час заходу представники Громадянської мережі ОПОРА оприлюднять висновки щодо півріччя роботи Верховної Ради та перші результати кампанії ОПОРИ з моніторингу діяльності народних депутатів-мажоритарників у 36 виборчих округах 12 областей України. 

Також у рамках презентації будуть висвітлені проблеми досліджуваних округів і зусилля народних депутатів щодо їхнього вирішення, а також буде надана попередня оцінка ступеню дотримання народними депутатами законодавства щодо особистого прийому громадян і роботи громадських приймалень. Окрім того, будуть обговорені шляхи підвищення прозорості та підзвітності парламентарів та продемонстровані можливості сайту РАДА як інструменту контролю за діяльністю народних обранців. 

Про особливості кампанії ОПОРИ з моніторингу діяльності парламентарів та інструменти громадського контролю розкажуть:
  • Ольга Айвазовська, координатор виборчих та парламентських програм ОПОРИ;
  • Олена Рибій, керівник проекту ОПОРИ РАДА;
  • Юрій Хорунжий, прес-секретар ОПОРИ.
До участі у заході запрошені провідні експерти, представники депутатських фракцій у Верховній Раді України та їхні помічники, журналісти, політологи, представники політичних партій і громадських організацій, дипломатичних місій і міжнародних організацій. Для участі у заході необхідне заповнити форму реєстрації до 13:00 8 червня.

 

Контакта особа:

Юрій Хорунжий
0636160481
 
Захід здійснюється Громадянською мережею ОПОРА у рамках Програми USAID «РАДА: підзвітність, відповідальність, демократичне парламентське представництво», що виконується Фондом Східна Європа.