9 червня 2015 року об 11.00 у залі засідань виконавчого комітету міської ради Івано-Франківська, каб. 311 обговорять зміни  до «Програми сталого енергетичного розвитку м. Івано-Франківська на період до 2020 р.» (ПДСЕР).

На захід запрошуються журналісти, громадські активісти  та жителі міста, котрих цікавлять зміни у Івано-Франківську. Попередньо реєструватися на захід не потрібно.

 

Програму презентуватиме начальник відділу енергозбереження та комунальних підприємств управління економічного та інтеграційного розвитку виконавчого комітету міської ради Іван Дмитрученко. До обговорення Програми запрошені міський голова Івано-Франківська Віктор Анушкевичус, заступник міського голови Богдан Білик та депутати міської ради. 

 

Нагадаємо, Івано-Франківськ приєднався до Європейської ініціативи «Угода мерів щодо сталого енергетичного розвитку і захисту клімату» ще 24 листопада 2011 року, що у свою чергу передбачало розробку ПДСЕР, з метою зменшення викидів вуглекислого газу, ефективного використання енергетичних ресурсів, зменшення видатків на утримання бюджетних установ. Розробка «Програми сталого енергетичного розвитку м. Івано-Франківська на період до 2020 р.» відбулася у тісній співпраці з Проектом USAID «Муніципальна енергетична реформа в Україні», оскільки Івано-Франківськ є одним із міст-партнерів Проекту.

Основним завданням Програми сталого енергетичного розвитку міста є сумарне скорочення обсягів викидів парникових газів (насамперед CO2) на 20% до 2020 року від встановленого базового рівня 2010 року. Головними заходами для досягнення поставленої мети є скорочення та оптимізація споживання традиційних видів енергоресурсів, а також запровадження використання відновлювальних джерел енергії.

Громадянська мережа ОПОРА наголошує, що ПДСЕР Івано-Франківська ґрунтується, зокрема, на докладному аналізі поточного стану у сферах електропостачання, тепло-водопостачання, водовідведення, міського громадського транспорту та вуличного освітлення міста. Також у документі дано оцінку можливостям міського бюджету Івано-Франківська у контексті співфінансування заходів, направлених на скорочення викидів СО2.

Детальніше з Програмою сталого енергетичного розвитку м. Івано-Франківськ можна ознайомитися нижче:

 

За докладнішою інформацією звертайтесь:

Місцевий координатор житлово-комунальних програм

Громадянської мережі ОПОРА

Аліна Брезіцька

тел: 0636859528